Knud Erik Andersen

Knud Erik Andersen

I sin tid havde jeg fra en af mine venners venner hørt lidt om Tai Chi og syntes det var noget underligt noget, især da han påstod det var selvforsvar, så jeg satte et stort spørgsmåltegn ved dette, for hvordan kan man dog forsvarer sig med noget, der er langsom? Hvor tog jeg dog fejl !
I min barndom i slutningen af 60'erne var det meget svært at opdrive materialer om Kampkunst på dansk og langt vanskeligere at finde en lærer. Derfor købte jeg og to af mine venner alt, hvad der var at opdrive på engelsk, som vi oversatte siddende med en ordbog ved vores side.
Vi købte Knud Janssons pensum i mærkeprøverne i selvforsvar, som vi øvede os i ude i sandkassen. Efter nogle måneders ihærdig træning gik vi op til prøven og bestod og instruktørerne undrede sig meget over vi selv - uden instruktør, kunne det.
Først da jeg blev 12 år, trænede jeg forskellige former for kampkunst under mere strukterede former og med kvalificerede instruktører. Men som altid dømmer jeg ikke noget før jeg har prøvet det på min egen krop, så jeg meldte mig til et kursus i 1984 og har trænet Tai Chi lige siden. Jeg begyndte at få vejledning af Mester Kai-Ying Tung i 1984 og har siden 1990 undervist under hans vejledning. I 1989 stiftede jeg bladet TAI CHI NYT sammen med Lars Bo Christensen for at udbrede kendskabet til Tai Chi i Danmark. I 1990 udgav jeg den eneste bog på dansk om Mester Kai-Ying Tungs Tai Chi.

Jeg synes at træne Tai Chi er genialt, fordi det er muligt for alle at træne ud fra hver enkeltes muligheder, evner og behov. Jo længere tid man har trænet det, des sjovere bliver det, fordi der åbner sig helt nye muligheder. Og nu som underviser endnu en udfordring i at formidle min viden til andre.

 

Tilbage til forsiden

Tilbage til foreningens medlemmer